Mi a cellulit?

A cellulitot vagyis narancsbőrt a bőr és az irha rétegeiben lerakodott salakanyagok okozzák. Bőrünk különféle rostokból, rostok közötti alapállományból sejtekből áll, emellett dúsan átszőtt idegekkel, hajszál és nyirokerekkel. A nyirokerek feladata többek között a felesleges víz, illetve a salakanyagok elszállítása.

Honnan ismerhető fel a cellulit?

A narancsbőr felszíne dudoros, durva tapintású, hideg és rugalmatlan. Leggyakrabban combon, fenéken, karon és hason találhatóak.

Miért fontos kezeltetni a cellulitot ezeken a területeken?
Hogy tudod megnézni magadnak melyik fázisban vagy?

A cellulitnak három fokozata van. Az első fokozatban a kis gödröcskék, csak a bőröd összecsípésekor láthatóak. A második fokozatban a bőröd fekvő helyzetben még normális tapintású, de álló helyzetben már látható az el váltózás. A harmadik fokozatban pedig már álló és fekvő helyzetben is egyaránt láthatóak a gödröcskék. A cellulit -egyszerűen megfogalmazva- nem más, mint felfúvódott zsírsejt. A jelenség mögött lerakódó salakanyagok, el nem égetett tápanyagok vannak. Kis százalékban genetikai hajlam, nagyobb százalékban stresszes élet, Rossz életviteli szokásnak (túlzott tápanyag bevitel, gyógyszerek, mozgásszegény életmód, kevés folyadék fogyasztás) Sokan szépség hibának gondolják, de nem csak esztétikai okokból kell kezeltetnünk, az adott testrészeken megjelenő narancs bőr (has kar comb fenék) nyirokpangást, később pedig ér károsodást, pókháló erek, visszerek, hajlamossá válunk az ödémára, ér görcsre, vagy akár trombózisra.

Hogy kezdjek hozzá a narancsbőr kezelésének otthon?

Első lépésként életmódunkon kell változtatnunk. Mindenképpen csökkenteni kell a kávé, csokoládé, sör fehérliszt, hús, étolaj, zsír, cukor fogyasztását. Legalább napi 2,5-3liter folyadék fogyasztása javasolt. Lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, de a gyógynövény teák vagy cukor nélküli rostlevek, nyers zöldség és gyümölcs is megfelelő.

E-mailes, vagy telefonos időpont egyeztetés után, a szalonban ingyenes állapot felmérés keretében megbeszéljük, mit szeretne a vendég és személyre szabva melyik kezeléseket ajánljuk. A kezelések mellé táplálkozási, mozgási és házi praktikákkal látjuk el a szépülni vágyó vendégeket.

Kezeléseink

Kezeléseinkhez kizárólag a Dr. Derm készülékeit használjuk!

Jelentkezz be kezeléseinkre,
vagy válaszd ingyenes állapotfelmérésünkket!

Kapcsolat

Csizmadia Erika, alakformálási szakértő, személyi edző

Címünk:
Kolibri Szépségszalon
1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 94.

Megközelítés:
3-as Metró – Dózsa György Út – 5 perc séta
79-es Troli – Kárpát utca – 3 perc séta